
Mangal Etlerinin Marine Edilmesi
Mangal Etlerinin Marine Edilmesi
Eti marine etmek için kullanılabilecek malzemeler arasında soğan suyu, domates, süt, yoğurt, kefir, limon, sirke ve maden suyu bulunur. Asit içeren bu maddeler, etin yumuşak olması için etteki proteinlerle reaksiyona girer. Süt bazlı malzemeler (yoğurt, süt, kefir, krema ??vb.) Birçok bakteri ve çok fazla yağ içerir, bu nedenle daha iyi çalışır.
Bu malzemelere ek olarak, mevsim için tuz, baharat ve sarımsak gibi baharatları da kullanmalısınız. Sizin için hazırladığımız iki turşusu tarifi örneği:
Sarımsaklı Marine Sosu
Bir mutfak robotundan iki diş sarımsak ve yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kırmızı biber, yarım çay kaşığı karabiber ve iki demet taze kekik geçirin. Sonra et miktarınıza biraz süt ekleyin ve iyice karıştırın.
Salçalı Marine Sosu
2 soğanın suyunu sıkın, 1 yemek kaşığı domates sosu, 1 yemek kaşığı biber sosu, 8 yemek kaşığı kefir, 7 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı toz biber, öğütülmüş biber ve tuz ekleyin. Onları iyice karıştırın.
Mümkünse, eti 24 saat boyunca turşuya koymalısınız. Bu nedenle, çatalla pamuk şekeri gibi et yapacaksınız. Marine edilmiş eti buzdolabında saklayın. Aksi takdirde, özellikle sıcak yaz aylarında kısa sürede bozulabilirler. Eti buzdolabından çıkardıktan sonra uzun süre bırakmamak da önemlidir. Çıkarmadan sonra pişirme hemen başlamalıdır.
Düzgün kar sağlamak önemlidir, ancak doğru rekabet mutlaka iyi sonuçlar alacağınız anlamına gelmez. Etin kalınlığı da tadı ve kıvamı için çok önemlidir. Çok kalın etleri marine edemezsiniz, ne kadar pişirirseniz pişirin, şefin beklediği sıcaklığa ulaşamazsınız. İnce doğranmış ve kırılmış et, ızgarada gerekli performansı sağlamayacaktır.